Traumatologie - gespecialiseerde fysiotherapie

Als je letsel hebt opgelopen, dan zal dat in veel gevallen door de chirurg in het ziekenhuis worden behandeld. De beschadigde weefsels in je lichaam hebben daarna tijd nodig om goed te kunnen herstellen. Ernstige verwonding door bijvoorbeeld een ongeluk wordt trauma genoemd, de behandeling daarvan noemen we traumatologie. De fysiotherapeuten van Apex Fysiotherapie kunnen je door middel van traumatologie helpen om dat herstel zo goed mogelijk te laten verlopen.

Wij hebben kennis van de verschillende stadia van herstel en we zullen in overleg met de chirurg een behandel- of revalidatieplan opstellen. Omdat we begrijpen dat je wereld na een ongeval volledig op zijn kop staat en zal de behandeling er zoveel mogelijk op gericht zijn om je zo snel mogelijk weer goed te laten functioneren in het dagelijks leven, op je werk en bij het uitvoeren van je hobby’s.

Traumatologie

Trauma

Je kunt bij Apex Fysiotherapie terecht voor de behandeling van diverse soorten trauma’s. Van relatief kleine letsels tot trauma’s die zijn ontstaan bij grote ongevallen. Wanneer je bijvoorbeeld in het gips hebt gezeten, dan zul je merken dat bewegen daarna pijnlijk kan zijn. Toch is het juist belangrijk om te bewegen en dat te blijven doen ondanks die pijn. Apex Fysiotherapie helpt je door middel van gerichte oefeningen om weer soepel te bewegen.

Ook bij zwaarder trauma kunnen onze gespecialiseerde fysiotherapeuten je helpen. Daarbij kun je naast botbreuken denken aan orgaanletsel, hersenletsel of revalidatie na amputatie van één of meerdere ledematen. Elke behandeling zal worden afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Het kan voorkomen, dat je (nog) niet zelfstandig naar onze praktijk kunt komen. Als het nodig is, dan kunnen onze fysiotherapeuten je aan huis bezoeken voor de behandeling. Een andere optie is een ziekentaxi of zorgvervoer. Voor de mogelijkheden kun je informatie aanvragen bij je ziektekostenverzekeraar.

traumatologie

Revalidatie

In een aantal gevallen zal het revalidatietraject plaats vinden in het ziekenhuis waar je geopereerd of behandeld bent. Maar wanneer je bijvoorbeeld niet in de buurt bij dat ziekenhuis woont, dan kan het verstandiger of makkelijker zijn om de revalidatie voort te zetten bij een fysiotherapiepraktijk die wel bij je in de buurt is.

Apex Fysiotherapie is lid van het “Netwerk Fysiotherapie en Traumatologie” van het Ikazia Ziekenhuis Rotterdam. Dat is een netwerk van de afdelingen chirurgie en spoedeisende hulp van het Ikazia Ziekenhuis en verschillende fysiotherapeuten uit de regio Rotterdam. Het doel van dit netwerk is om mensen de best mogelijke zorg te geven nadat ze klinisch of poliklinisch zijn behandeld in het ziekenhuis.

Om de zes weken is er overleg tussen onze praktijk en de chirurgen over de voortgang van je behandeling. Wanneer er eventuele complicaties optreden, dan kan de fysiotherapeut snel overleggen met de chirurg. Zo proberen we je herstel zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.

traumatologie

Fysiotherapie in de Hoeksche Waard

Ben je doorverwezen door het Ikazia Ziekenhuis of ben je bij een ander ziekenhuis geweest en raden ze je aan om fysiotherapeutische begeleiding te zoeken? Wacht dan niet langer en maak een afspraak bij Apex Fysiotherapie. Bij ons kun je rekenen op een persoonlijke benadering en we zullen altijd ruim de tijd voor je nemen. Steeds met zorg voor jou en je lichaam.

Al 2 jaar achter elkaar waarderen onze patiënten de dienstverlening van Apex Fysiotherapie met gemiddeld een 9,5 op de Zorgkaart van Nederland. Dat vinden we natuurlijk fijn, maar het betekent niet dat we op onze lauweren gaan rusten. Als fysiotherapie praktijk in de Hoeksche Waard blijven we steeds oog houden voor jou en je klachten. Ook besteden we veel aandacht en tijd aan het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op ons vakgebied.

traumatologie - Apex fysiotherapie