Optimaal samenspel tussen jouw lichaam en je golftechniek

Ben jij ook regelmatig te vinden op de golfbaan? Bij 18 holes leg je gemiddeld al snel zo’n 6 kilometer af, met – afhankelijk van je speelsterkte – zo’n 70 tot 124 slagen tegen de bal. Geen probleem zolang het goed gaat, maar wat als een pijntje tijdens de swing de pret en je score drukt?

De golfswing is een specifieke beweging die alle gewrichten van je lichaam, van je grote teen tot en met de eerste nekwervel, belast. Met een goede swing draag je de bewegingsenergie vloeiend en maximaal over op de bal. Maar de kleinste ‘fout’ in je timing of techniek kan zorgen voor pijnlijke problemen, zoals overbelasting van je rug. Andere veel voorkomende golfblessures ontstaan in de spieren, banden en pezen van de knieën, schouders, ellebogen, polsen, handen en heupen.

Golf Fysiotherapie

Oog voor je fysiek

Vanzelfsprekend is de golfprofessional de aangewezen persoon om jou te helpen je timing en techniek te verfijnen. Maar wat nu als je lichaam gewoonweg niet in staat is om de gewenste techniek uit te voeren? Stel dat je rug niet goed draait, dan beperkt dit de backswing en daarmee jouw prestaties op de baan. Je slaat de bal bijvoorbeeld minder ver of met een vervelende curve. Dit vraagt niet zozeer om extra aandacht voor je techniek, maar juist oog voor je fysiek.

Iedereen is anders, ook op de golfbaan. Elke speler heeft zijn of haar unieke swing. Dé beste swing bestaat daarom niet, maar wel eentje die voor jou het meest efficiënt is met een timing die klopt. Hiervoor moet je lichaam aan een aantal bewegingseisen voldoen. Die brengen we bij Apex Fysiotherapie op basis van onze specifieke bewegingskennis van de golfsport in kaart. Vervolgens gaan we samen met jou en je golfprofessional aan de slag om het maximale uit je swing te halen!

Golf Fysiotherapie Hoeksche Waard

PGA Holland erkend Golf-fysiotherapeut

Apex Fysiotherapie is aangesloten bij GPA (Golf Physiotherapy Association). Deze organisatie biedt diverse opleidingen aan op het gebied van golf fysiotherapie en heeft als doel de fysieke begeleiding van golfers op elk niveau te professionaliseren. Apex Fysiotherapie mag zich PGA Holland erkend Golf-fysiotherapeut noemen en volgt jaarlijks nascholing om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Iedereen is anders, ook op de golfbaan. Elke speler heeft haar of zijn unieke swing. Dé beste swing bestaat daarom niet, maar wel eentje die voor jou het meest efficiënt is met een timing die klopt. Hiervoor moet je lichaam aan een aantal bewegingseisen voldoen. Die brengen wij voor je in kaart op basis van onze specifieke bewegingskennis van de golfsport. Vervolgens gaan we samen met jou en je golfprofessional aan de slag om het maximale uit je swing te halen!

Afspraak maken
Golf fysiotherapie

Golf fysiotherapie

Je staat er misschien niet bij stil, maar een golfswing vergt veel van je lichaam. Des te belangrijker is een goede techniek en tijdige behandeling bij pijn tijdens het golfen. Golf therapie biedt uitkomst. Golf therapeuten helpen je om (in samenspraak met jouw golfprofessional) je swing technisch goed onder de knie te krijgen, geven je oefeningen en indien nodig een behandeling van blessures. Een golf blessure preventie programma kan worden ingezet om kwetsuren in de toekomst te voorkomen.

Loop je al een tijdje rond met pijn tijdens het golfen of na een middag op de baan? Of wil je de bal nog verder kunnen slaan en je golfswing perfectioneren? Het overgrote deel van lichamelijke beperkingen (zoals pijn of beperkingen in beweging) die je golfswing in de weg staan, kunnen met fysiotherapie en/of fysieke training worden behandeld.

Wacht niet langer en maak een afspraak voor golf fysiotherapie bij Apex Fysiotherapie.

Golf Fysiotherapie Hoeksche Waard

Ontdek ook andere specialisaties

Artrose

Artrose geeft pijn, stijfheid en moeite met bewegen. Fysiotherapie helpt je klachten te verminderen.

Lees meer

Orthopedische revalidatie

Door orthopedische revalidatie leer je wat je wel en niet mag doen na een operatie en werken we aan je herstel.

Lees meer

COPD

COPD fysiotherapie leert je hoe je om kunt gaan met COPD en helpt de long- en spierfunctie op peil te houden.

Lees meer

Corona revalidatie

Door corona revalidatie werk je op een verantwoorde manier aan herstel van post-covid.

Lees meer

Fysiotherapie

Ervaar je pijn of hinder wanneer je beweegt? Fysiotherapie helpt je om het herstel te stimuleren.

Lees meer

Manuele therapie

Manuele therapie richt zich op gewrichten en wervelkolom om pijn te verminderen en soepel te bewegen.

Lees meer

Golf fysiotherapie

Drukt pijn bij de golfswing de pret en je score? Met golf fysiotherapie haal je het maximale uit je swing.

Lees meer

Rugscan

Door een spinal mouse rugscan te maken kan een op maat gemaakt behandelplan worden vastgesteld.

Lees meer

Etalagebenen

Door gerichte behandeling kan Apex Fysiotherapie de klachten van etalagebenen verminderen.

Lees meer

Medical taping

Elastische kinesio tape ondersteunt je spierstelsel terwijl je volledige bewegingsvrijheid houdt.

Lees meer

Hardloopanalyse

Een op maat gemaakte hardloop analyse brengt je hardlooptechniek goed in beeld.

Lees meer

Duizeligheid

Beïnvloedt duizeligheid je dagelijks leven? Goed nieuws: het is in veel gevallen prima te behandelen.

Lees meer

Traumatologie

Na herstel van letsel in het ziekenhuis, kom je bij ons voor traumatologische fysiotherapie.

Lees meer